+385 (0)20 486 254
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srebreno

Srebreno

Srebreno

Istočno od Kupara uz morsku obalu smjestilo se Srebrno, danas poznato pod iskrivljenim nazivom Srebreno, odnosno povijesnog imena Sub Burnum što znači Pod Župom. To nekada težačko i ribarsko selo prvi se put spominje 1272. godine. Pronađene amfore, urne i novčići rimskih careva dokazi su povijesnog trajanja ovog područja koje je danas odredište mnogobrojnih posjetitelja i središte suvremenog turizma.

Srebreno

Taj mirisni krajolik s lijepim šljunčanim plažama i skrovitim uvalama, blagom klimom i obiljem plodova zemlje i mora bio je odabrani prostor bogate dubrovačke vlastele koja je tu gradila svoje dvore i kuće za odmor i uživanje u miru ljetnih dana. Od stare kuće obitelji Bunić, koja je stradala u ratnim pustošenjima 1806. godine, ostao je sačuvan vrt sa starim zidom i kapelica na čijem su oltaru dva grba knezova Bunić. Stara crkvica posvećena sv. Nikoli nalazi se unutar dvorca koji je kasnije izgrađen i u njoj je sačuvana vrijedna oltarska pala s prikazom sv. Nikole.

Uza samu plažu nalazi se crkvica Srca Isusova koju je dao sagraditi Silvo Miloslavić, svećenik i pjesnik podrijetlom iz Srebrnog. Kamena renesansna kuća obitelji pomorskog kapetana Miloslavića gotovo dodiruje more.

Srebreno

Srebreno

Češki slikar Jaroslav Čermak koji je sredinom XIX. stoljeća boravio u Mandaljeni često je posjećivao Srebrno, uživao u čaroliji krajolika, družio se s gostoljubivim domaćim svijetom i bajkovitu ljepotu prenosio na svoje slike.

Kolorit i ljepota kamenih kuća, njegovani vrtovi i parkovi, morske blagodati, hotelski objekti i kampovi, obilje sporta, zabave i rekreacije odredili su Srebrno kao omiljeno turističko mjesto.

Turistička zajednica općine Župa dubrovačka stoji na raspolaganju kako gostima tako i privatnim iznajmljivačima i drugim zainteresiranim tijekom cijele godine.

Tijekom ljetne sezone ured je otvoren cijeli dan. Gostima je na raspolaganju info punkt unutar ureda, razni materijali, prospekti i karte.

101655
DOLASCI Broj posjetitelja u 2023. godini
440366
NOĆENJA Broj noćenja u 2023. godini
111316
DOLASCI Broj posjetitelja u 2022. godini
506763
NOĆENJA Broj noćenja u 2022. godini

Kontakt info

Šetalište dr. Franja Tuđmana 7, 20207 Mlini
+385 (0)20 486 254
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 16:00 sati
Subota, Nedjelja i Blagdani: zatvoreno

Rad sa strankama:

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 14:00 sati

Radno vrijeme TIC-a:

TIC Mlini: Parni datumi jutro, a neparni datumi popodne, za vikend radno vrijeme jutro
TIC Srebreno: Parni datumi popodne, a neparni datumi jutro, za vikend radno vrijeme jutro