+385 (0)20 486 254
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sedam dana u Župi dubrovačkoj

Sedam dana u Župi dubrovačkoj

Probudite istraživača u sebi!

Sedam dana u Župi dubrovačkoj znači samo jedno – kroz bogato iskustvo istraživanja i upoznavanja lokalnog načina života i moderne ponude stvorit ćete uspomene za cijeli život i probuditi želju za neprestalnim vraćanjem u ovaj raj na zemlji.

tzo zupa dubrovacka 40

Prvi dan: upoznavanje pitoresknog kraja

Prvo jutro u Župi dubrovačkoj provedite aktivno - šetnjom ili bicikliranjem duž obale, otkrivajući čarobne plaže poput Kupara, Plata i Srebrenog, popratnih šetnica, skrivenih uvalica... Naravno, uz kupanje – jer, u Župi dubrovačkoj klima je blaga, ljeta vruća a more ugodne temperature dobar dio godine! Popodne rezervirajte za izlet do Dubrovnika i istraživanje njegove stare gradske jezgre, zidina, Straduna te za posjet brojnim kulturnim i povijesnim znamenitostima.

dubrovnikport

Drugi dan: Kulturno-povijesna avantura

Drugi dan vašeg boravka u Župi dubrovačkoj uputite se na kulturno-povijesnu ekspediciju prema Konavlima, pitoresknom kraju smještenom južno od Župe Dubrovačke. Posjetite tradicionalna sela poput Čilipa, gdje ćete otkriti konavoske ljepote, stare crkve, etnografske muzeje i autentičnu kulturnu baštinu.

neretva image004

Treći dan: jednodnevni izleti

Predlažemo i jednodnevni izlet u mjesta tek nekoliko sati udaljena od Župe dubrovačke – primjerice neretvanski kraj. Dolina Neretve nudi bezbroj zanimljivih iskustava, od kitesurfinga, arheoloških lokaliteta poput Narone ili pak uživanja u nadaleko poznatim specijalitetima od jegulja i žaba.

beta adventures rent a jet ski 2 63 1600 1000 80

Četvrti dan: spoj mora i sporta

Osim opuštanja uz more, istražujući čarobne plaže Župe Dubrovačke, predlažemo istražiti i dodatni 'morski' sadržaj - od izleta na Beterinu u Mlinima, do brojnih avanturističkih akcija na moru – kajaka, morskih sportova... Ne propustite posjetiti sportski fenomen – vaterpolo plivalište VK Gusar, mjesto gdje su vaterpolo učile današnje brojne sportske legende! Morskim sjećanjima i uspomenama svakako pridodajte i izlet brodicama u Župskom zaljevu – od glass boata sa staklenim dnom, do đira barkom prema otočićima impresivnog izgleda i prirodne važnosti.

tzo zupa dubrovacka 150

Peti dan: Očaravajući krajolici Župe dubrovačke

Jedan 'župski dan' svakako provedite u prirodi Župe Dubrovačke. Šetajte kroz Mline, istražujući stare mlinice, izvore i zelene površine. Posjetite prirodne ljepote od Kupara do Plata, uživajući u mirnom okruženju i očaravajućem krajoliku. Popnite se na Malašticu, župsko brdo s najljepšim pogledom na svijetu...

miloslavic opg06

Šesti dan: Život nekad – mirisi i okusi župskih OPG-ova

Tijekom vašeg boravka istražite seoski život Župe Dubrovačke posjetom lokalnim OPG-ovima, maslinicima i vinogradima. Doživite autentičnu atmosferu ruralnog života i uživajte u domaćim proizvodima. Kušajte maslinovo ulje, vina i druge tradicionalne delicije na obiteljskim gospodarstvima, a u vrhunskim župskim restoranima okusite bilo lokalne, bilo moderne gastro specijalitete.

buggy2

Sedmi dan: 'Adrenaline time'

Provedite avanturistički dan isprobavajući buggyje, sudjelujući u zip-line avanturi ili pak u izletničkoj turi s vodičem. Osjetite adrenalin i istražite Župu Dubrovačku iz drugačije perspektive.

kud markomar0507 05

Večeri provedite u opuštanju uz tradicionalnu gastronomiju i mirnu atmosferu Župe, uz folklorne nastupe KUD-a 'Marko Marojica' ili pak moderne glazbe Mediterana tijekom popularnog Župskog ljeta.

I da, i ovih sedam dan bit će premalo za ljepotu Župe dubrovačke, za sve ono što ovaj kraj nudi i čime oplemenjuje svoje posjetitelje. U svojim uspomenama zato uvijek uronite u ljepotu i raznolikost Župe Dubrovačke, od kulturnih doživljaja i povijesnih istraživanja do opuštajućih trenutaka na obali i avanturističkih izleta i – vidimo se opet!

Turistička zajednica općine Župa dubrovačka stoji na raspolaganju kako gostima tako i privatnim iznajmljivačima i drugim zainteresiranim tijekom cijele godine.

Tijekom ljetne sezone ured je otvoren cijeli dan. Gostima je na raspolaganju info punkt unutar ureda, razni materijali, prospekti i karte.

11226
DOLASCI Broj posjetitelja u 2024. godini
40829
NOĆENJA Broj noćenja u 2024. godini
135012
DOLASCI Broj posjetitelja u 2023. godini
572016
NOĆENJA Broj noćenja u 2023. godini

Kontakt info

Šetalište dr. Franja Tuđmana 7, 20207 Mlini
+385 (0)20 486 254
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 16:00 sati
Subota, Nedjelja i Blagdani: zatvoreno

Rad sa strankama:

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 14:00 sati

Radno vrijeme TIC-a:

TIC Mlini: Parni datumi jutro, a neparni datumi popodne, za vikend radno vrijeme jutro
TIC Srebreno: Parni datumi popodne, a neparni datumi jutro, za vikend radno vrijeme jutro