+385 (0)20 486 254
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tri dana u Župi dubrovačkoj

Tri dana u Župi dubrovačkoj

Jedinstven spoj baštine i prirode

Tri ste dana u Župi dubrovačkoj? Dobro došli u raj! Pred vama je nevjerojatno putovanje koje spaja prirodne čari, kulturnu baštinu i uzbudljive aktivnosti na moru i obali.

Prvi dan: plaže, more, panorame...

Za prvi dan u našem prekrasnom kraju preporučujemo opuštanje na plažama i ruralnu avanturu diljem naše općine. Započnite svoj boravak istraživanjem prekrasnih plaža Župe Dubrovačke - čak 22 raznolike oaze za sunčanje, kupanje, uživanje u ljetnim radostima... Kroz brojne aktivnosti, uživajte u panoramskom pogledu na Župski zaljev i otkrijte ljepotu maslinika, vinograda te tradicionalnog načina života. Vaše večeri u Župi dubrovačkoj provedite uz bogat glazbeni program, bilo na otvorenom, bilo u ugostiteljskim objektima Župe dubrovačke, kroz popularno Župsko ljeto.

dubrovnik

lovrijenac

Drugi dan: Dobrodošli u Dubrovnik!

Ako niste do sada posjetili Dubrovnik, drugi dan rezervirajte za istraživanje njegovih čuvenih zidina. S njih se pruža zadivljujući pogled na staru gradsku jezgru i okolicu, kao i brdo Srđ ili pak prirodnu oazu, otok - rezervat Lokrum. Sa zidina se vidi i Lovrjenac, tvrđava koja se uzdiže na stijeni od 50 metara, snimališta poznatih scena iz 'Igre prijestolja'. Dubrovnik je iznimno popularan proteklih godina kao King's Landing, jedno od najvažnijih fiktivnih mjesta ove svjetski popularne serije. U jednodnevnom posjetu Dubrovniku istražite i muzeje, Knežev dvor, Palaču Sponza, Crkvu Parca - zaštitnika, svetog Vlaha, dubrovačku Katedralu, samostane...

tzo zupa dubrovacka 195

Nakon iskustveno bogatog izleta, preporučujemo da mirnu večer u Župi dubrovačkoj provedete na prekrasnoj šetnici u Srebrenom.Tamo ćete susresti simbol ovog kraja, 'Župku', statutu koja prikazuje ženu koja s košicom na glavi kreće prema placi. Posebna je veza Župljana i prirode te poljoprivrede, stoga osluškujte priče i legende, upijajte tradiciju i uživajte u mirnom životu kojeg ovaj kraj uspješno kombinira s modernim turističkim trenovima.

zupa dubrovacka Cultural Heritage 002

Treći dan: Folklorna bajka Župe dubrovačke

Treći dan posvetite dubljem uranjanju u kulturnu baštinu i tradiciju Župe dubrovačke. Svakako ne propustite posjetiti nastupe Kulturnoumjetničkog društva 'Marko Marojica, folklornih entuzijasta koji se njegovanjem baštine i župskih bala mogu podičiti još od 1976. godine. Uživajte u zapanjujućim folklornim izvedbama u autentičnim, koloritnim župskim nošnjama. Kultura se u Župi krije na svakom koraku - od iznimnih arheoloških lokaliteta pa do 'žive' kulturne baštine. Predlažemo posjetiti i samostan i crkvu sv. Vićenca, remek-djelo ranobarokne arhitekture u mjestu Čelopeci. 

tzo zupa dubrovacka 14

Bonus: đir Župskim zaljevom!

Svoj boravak u Župi dubrovačkoj svakako zaokružite jednodnevnim izletom brodovima, primjerice do otočića Župskog zaljeva - Mrkana, Bobare i Supetra. Netaknuto more, kristalno čisto, lagani povjetarac i dobra atmosfera na izletu recept su za 'punjenje baterija' i sjajne uspomene! Sva ta iskustva - pa čak i samo tri dana - čine Župu Dubrovačku izuzetnom destinacijom koja spaja prirodnu ljepotu, kulturnu baštinu i uzbudljive avanture. Ovaj trodnevni izlet ostavit će neizbrisiv trag u vašem sjećanju, pozivajući vas da se uvijek iznova vraćate i otkrivate još ljepota ovog jedinstvenog kraja.

Turistička zajednica općine Župa dubrovačka stoji na raspolaganju kako gostima tako i privatnim iznajmljivačima i drugim zainteresiranim tijekom cijele godine.

Tijekom ljetne sezone ured je otvoren cijeli dan. Gostima je na raspolaganju info punkt unutar ureda, razni materijali, prospekti i karte.

11226
DOLASCI Broj posjetitelja u 2024. godini
40829
NOĆENJA Broj noćenja u 2024. godini
135012
DOLASCI Broj posjetitelja u 2023. godini
572016
NOĆENJA Broj noćenja u 2023. godini

Kontakt info

Šetalište dr. Franja Tuđmana 7, 20207 Mlini
+385 (0)20 486 254
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 16:00 sati
Subota, Nedjelja i Blagdani: zatvoreno

Rad sa strankama:

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 14:00 sati

Radno vrijeme TIC-a:

TIC Mlini: Parni datumi jutro, a neparni datumi popodne, za vikend radno vrijeme jutro
TIC Srebreno: Parni datumi popodne, a neparni datumi jutro, za vikend radno vrijeme jutro